بررسي رابطه بین سواد سلامت با توانمندسازي بيمه شدگان روستايي و كاهش هزينه هاي درماني آنها در بین ساکنان روستاهای جنوب استان کرمان
- دسته: خاتمه یافته
- بازدید: 1622
چکیده
تجربیات جهانی گویای این مطلب است که عواملی مثل توسعه اقتصادی، ارتقا سطح آموزش و سواد و بهبود خدمات اجتماعی، تاثیر مثبتی بر سلامت و رفاه اجتماعی افراد جامعه خواهد داشت. با توجه به موارد مذکور مشخص است که یکی از عوامل موثر بر پیشگیری و کنترل مشکلات و عوارض بارداری، برخورداری از آگاهی کافی از اصول و فنون مراقبتهای بهداستی و روانی و عوامل موثر در بروز مشکلات بارداری و نحوه پیشگیری از آنها می باشد، در عین یکی از عوامل بسیاری تاثیر گذار بر سطح آگاهی و در نتیجه کنترل و پیشگیری موثرتر بیماری های روانی شناختی در دوره بارداری، سواد بهداشتی در این زمینه است. سواد بهداشتی درجه ای است که در آن افراد دارای ظرفیت و توانایی کسب، پردازش، و درک اطلاعات مربوط به بهداشت و خدماتی که آنها نیاز به تصمیم گیری مناسب در مورد سلامت خود را دارند، می باشد. سواد سلامت شامل مجموعه ای از مهارت های خواندان، شنیدن، تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری و توانایی به کار گیری این مهارت ها در موقعیت های سلامت است که لزوماً به سال های تحصیلی یا توانایی خواندن عمومی بر نمی گردد. امروزه سواد سلامت به عنوان شاخص حیاتی و مهم در نتایج و هزینه های مراقبت های بهداشتی شناخته شده است که عدم بهبود این موجب افزایش نرخ بستری شدن در بیمارستان و میزان استفاده از خدمات درمانی می گردند و که سالانه مبالغ هنگفتی بر سیستم بهداشتی- درمانی دولت ها تحمیل می نماید.
با توجه به اهمیت بسیار زیاد سواد سلامت، به این موضوع در ایران چندان پرداخته نشده است و پرداختن به این موضوع و ابعاد و عوامل موثر بر آن می تواند به عنوان ابزاری موثر به برنامه ریزان، مسئوولین و متولیان حوزه سلامت کمک کننده باشد.
نویسنده: حسین رضایی جعفری
در صورت نیاز به این مطالعه با ایمیل زیر مکاتبه نمایید.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید